Wat zou de heldin doen?

Stel je voor dat jouw leven verfilmd wordt. Hoe ziet die film er dan uit? Wat heb jij tot nu toe allemaal meegemaakt? Wat waren de hoogtepunten en de dieptepunten? Kortom, hoe ziet jouw filmscript er tot nu toe uit?

Wat er in het verleden gebeurd is kun je niet meer veranderen. Het heeft je gemaakt tot de vrouw die je vandaag bent. Maar hoe je toekomst eruit ziet, dáár heb je wel invloed op. Dus een interessante vraag is: wat staat er nog te gebeuren de komende vijf jaar? En als jij jouw eigen script mag schrijven, hoe verloopt jouw film dan vanaf nu?

Jij speelt de hoofdrol in jouw eigen film.
Je kunt er voor kiezen om de heldin te zijn. 

Terwijl ik dit blog schrijf speel ik automatisch ook mijn eigen film in mijn hoofd af. Ik zie dat ik heel lang de angsthaas ben geweest. Bugs Scary Bunny in de hoofdrol. Maar er waren ook een aantal momenten waarop ik de heldin was. Deze drie momenten schoten mij direct te binnen.

Op het moment dat ik de drempel van mijn huis niet meer over durfde omdat ik verlamd was van angst was er een keerpunt. Blijf ik de angsthaas in mijn eigen film of staat nu eindelijk de heldin eens op? Heel lang ben ik  – op dit gebied – de looser geweest. Dat voelt zo intens kut. Maar gelukkig kwam na 15 jaar paniekstoornis dan eindelijk het moment dat ik besloot mijn leven niet meer te laten lijden door angst.

Op het moment dat mijn vliezen veel te vroeg braken en ik mijn baby verloor was ik verlamd. Verlamd van angst, verdriet en eenzaamheid. Toen we terug reden nadat we uit het ziekenhuis kwamen weet ik nog goed dat ik dacht “als ik nu een ongeluk krijg maakt het niet uit”. Ik dreigde in een zwart gat te vallen. Maar ook hier stond de heldin op. Mijn lieve Janoa die toen 3 jaar was had ook een moeder nodig. Gelukkig was ik voor hem sowieso al een superheld.

Toen ik na jaren eindelijk ging doen waar ik écht gelukkig van werd en het lef had om mijn vaste baan op te zeggen. Voelde ik mij de heldin van de dag. Het was een moeilijk besluit geweest. Veel wikken en wegen, piekeren en lijstjes maken zijn er aan vooraf gegaan. Maar op een dag besloot ik er écht voor te gaan en mijn eigen passie en hart te volgen. Wauw daar krijg je superhelden kracht van.

Op welke momenten was jij de heldin in jouw eigen verhaal? 

En op welk vlak in jouw leven is het tijd dat de heldin NU opstaat?

  • Zou een heldin op de bank blijven zitten of tóch doorzetten en gaan sporten?
  • Zou een heldin werk blijven doen wat ze eigenlijk niet leuk vindt of toch uit de comfort zone stappen en haar hart volgen?
  • Zou een heldin voor iedereen om zich heen zorgen en zichzelf wegcijferen of zou ze het lef hebben zichzelf op de eerste plek zetten?

Jij kunt er voor kiezen om de heldin te zijn in jouw eigen film.
Jij kunt er voor kiezen om het script voor de komende vijf jaar te schrijven.
Jij kunt er voor kiezen om verantwoordelijkheid te nemen voor je leven.

Word jij ook de heldin van je eigen film?

Vraag jezelf eens wat vaker af “WAT ZOU DE HELDIN DOEN OP DIT MOMENT?”

En welke heldenmomenten heb jij al gehad waar je trots op bent? Laat het mij weten. Ik hoor graag van je en lees al mijn mailtjes met veel plezier.

Trouwens, wij moeders zijn natuurlijk al superhelden, ja toch? 

Ik heb nog twee plekjes over voor mijn drie maanden transformatie traject. Tijdens dit traject gaan we naast gezond eten, sporten en MINDSET ook aan de slag met jouw script voor de komende 5 jaar. Waar wil jij heen? Wie wil jij zijn? Op welke gebieden in jouw leven mag de heldin meer op staan?

Stuur mij een mailtje (info@ninjamoeder.nl) als je meer info wilt. Of app mij even op 06-48582738 dan komen we snel in contact en kunnen we kijken of het iets voor je is.

Write a comment