Waarom veranderen meestal mislukt…

Je verlangt naar een gezonde leefstijl. Je wilt je fit en sterk voelen. Meer energie. Een paar kilo afvallen. Trots zijn op jezelf. Maar het lukt je steeds niet om die doelen te bereiken. Je bedenkt telkens weer een ander plan en begint vol goede moed. Het gaat een dag goed. Of twee. Of een week. Maar dan val je weer terug in je oude patronen.

Herken je dit? Wil jij er nog één keer voor gaan? Maar dan ECHT? Lees dan verder…

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het héél moeilijk is om op lange termijn een leefstijlverandering door te voeren. Voor deze conclusie is bijna geen onderzoek nodig. Het is fucking moeilijk! Dat weten wij zelf ook wel…

In de programma’s die wél effectief zijn moet er heel wat uit de kast gehaald worden. Alleen programma’s die langer duren dan 3 maanden en met een-op-eenbegeleiding hebben effect. Om dit effect vol te houden moeten mensen ook ná het programma nog regelmatig contact hebben met hun trainer. Wat in elk geval nodig is om succesvol te worden is sociale druk. Daarom doen veel mensen dingen samen in een clubje. Daarnaast moet je een trainer hebben die betrokken is, je blijft motiveren en ook een stok achter de deur is.

Mensen die willen veranderen maken vaak 3 denkfouten waardoor het meestal mislukt:

1) Ze onderschatten hoe moeilijk het is om duurzaam te veranderen
2) Ze denken dat verandering snel gaat
3) Ze gaan er vanuit dat de nieuwe gewoonten veel meer gaat opleveren dan in werkelijkheid het geval is

Moet je er dan maar helemaal niet meer aan beginnen? Als het toch gedoemd is te mislukken?

Nee! Natuurlijk moet je er wel aan beginnen. Ik ben het levende bewijs dat het wel kan.

Flash back 5 jaar geleden:
Yousra die geen nacht door sliep, anderhalf liter Cola per dag dronk, elke avond op de bank een pak koekjes leeg at, amper bewoog, zich met tegenzin naar het werk sleepte, al was vouwend in slaap viel, heel snel geïrriteerd was, niet tegen onverwachte gebeurtenissen kon, héél moe was, zich vaak niet lekker voelde en er – kortom – een beetje door heen zat. Deze Yousra is nu een Ninja Moeder.

Was dat makkelijk?
Nee.
Ging het snel?
Nee.
Heb ik overschat wat het mij zou opleveren?
Nee. Dikke nee. Ik heb het onderschat.

Want mijn nieuwe leefstijl heeft mij méér opgeleverd dan ik had kunnen dromen. 

Dat gun ik andere moeders ook. Zo is Ninja Moeder ontstaan. Vanuit die passie. Omdat ik dit wil delen. Delen dat het wél kan.

Dat je je wel fit en mooi en sterk en tevreden en gelukkig en rustig en trots kunt voelen.

Ook als je een retedruk programma afdraait elke dag. Het kan echt. Maar je moet er wel voor willen gaan. Niet een beetje. Helemaal. En de tegenstrijdigheid is dat je het moet kunnen opbrengen om geduld te hebben. Dat je het in kleine stapjes aanpakt. Tot de kern gaat. Niet alleen symptoom bestrijding. We doen even een kuur van 6 weken en zijn weer slank. Nee, afpellen de ui. Eerlijk worden. Geduld hebben. Want jij bent een project gestart voor de lange termijn. En dat is dus geen 40 dagen bikini body onrealistische shizzle.

Op zondag 14 mei start mijn 3 maanden Transformatie Traject.

Voor vrouwen die er nog één keer voor willen gaan. Maar dan nu ECHT. We gaan samen een commitment aan. Ik ben er voor jou. Jij beloofd mij niet op te geven en eerlijk te zijn. Want dan gaan we het redden samen. Jij doet dit niet alleen. We doen dit samen met 5 andere vrouwen, voor die sociale druk die zo belangrijk is 😉 Grapje.

Je kunt mee doen als je in de omgeving van Zoetermeer woont. Dat is top want dan gaan we ook samen trainen. Maar ook elders in het land is dit traject online te volgen. Dan werken we met video workouts. Je moet dan wel bereid zijn 4 keer naar Zoetermeer te komen voor de thema bijeenkomsten.

Het programma voor de eerste dag staat al bijna. In ieder geval komt Mariska Wimmers van Bureau MikMariska is expert op gebied van gedrag en gewoonten. Ze deed onderzoek naar het aanleren van nieuwe gewoontes. In haar workshop “Je bent wat je doet”  geeft ze ons veel praktische tips om nu écht het roer om te gooien.

Maar dit is niet alles. We doen nog zoveel meer. Ik laat de beste experts komen voor de thema dagen. Ik spreek je elke twee weken zodat je alles wat je leert ook écht kan implementeren in je leven. We gaan aan de slag met gezonde voeding, sporten en MINDSET.

Je kunt je nog tot eind deze week aanmelden. Heb je interesse? Stuur mij dan een appje of bel even op nummer 06-48582738. Je mag mij ook even mailen op info@ninjamoeder.nl en dan bel ik je terug. Of ik stuur je alle info via de mail.

Bron: Waarom veranderen meestal Mislukt van Martin Appelo

Write a comment