Doe dit vandaag nog en je bent zo trots als een pauw

‘Ik geef mijzelf vandaag de hele dag complimentjes…’ Je doet wat? vroeg ik verbaasd. Vaak leer ik van mijn klanten. ‘Ik geef mijzelf vandaag de hele dag complimentjes, goed he?’

Héél goed! Want hoe vaak doen we dat eigenlijk? Onszelf een complimentje geven? Ik doe het in ieder geval niet vaak. Mijn focus gaat toch vaak uit naar de dingen die ik níet goed doe. Dat vergroot ik ook graag uit.

‘Ik had dat ene koekje niet moeten nemen….dat was onnodig en niet de bedoeling…stom stom stom…’ Met gevolg dat ik 15 minuten later niet dat ene koekje maar er 6 naar binnen heb gewerkt. Zo ging dat vroeger.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus focus je op alles wat er niet goed gaat, beter kan en de fouten die je hebt gemaakt, dan voel je je een mislukkeling. Dan kan je zelfs gaan geloven dat je niks goed kan doen. Maar mán, wat doe je VEEL goed op een dag. Mega veel zelfs. Alleen zien we dat vaak niet.

Dus doe dit vanavond en je bent zo trost als een pauw! 

Geef jezelf 5 complimentjes en schrijf ze op.

Dit zijn mijn complimentjes aan mijzelf voor vandaag:

  1. Yousra ik ben trots op je dat je zo vroeg bent opgestaan en al om 7.00 uur een personal training stond te geven in de regen.
  2. Yousra je hebt goed voor jezelf gezorgd door tussendoor naar huis te gaan om droge kleren aan te doen.
  3. Yousra wat een fijn gesprek heb je gevoerd met je nieuwe stagiaire. Je hebt jezelf én iemand anders heel blij gemaakt. 
  4. Yousra lief van je om je man langs opa en oma te sturen met een flesje wijn om ze te bedanken voor het oppassen. 
  5. Yousra wat heb je lekker gekookt vandaag: verse falafel. Het was weer héérlijk! 

Zo, nu ben ik zo trots als een pauw. Ik heb echt veel dingen goed gedaan vandaag.

Als je dit elke avond doet zal je zien hoe goed je bezig bent! Want je doet mega je best en daar mag je best wat vaker bij stil staan. Als we moeten wachten tot anderen ons een complimentje geven kunnen we lang wachten. Daarnaast moeten we ook helemaal niet afhankelijk zijn van wat andere van ons vinden. We mogen onszelf gerust een schouder klopje geven.

Dus pak een schrift of zet een notitie in je telefoon en laat mij weten waar jij vandaag trots op bent. Ik lees het graag.

Ps. Wist je dat er in mijn online programma ‘De Ninja Moeder Leefstijlmethode’ ook veel aandacht is voor mindset? Als je je leefstijl wilt veranderen is het essentieel dat je daar mee aan de slag gaat. Dus vind je deze mailtjes fijn en wil je ze vaker ontvangen? Ben jij iemand die deze opdrachten ook écht graag doet? Dan is mijn online programma wat voor jou. Kijk HIER voor meer info. We starten op 1 september. 

Write a comment