Mijn telepathische verbinding met chocola…

Hoeveel beslissingen neem jij per dag?

33.000 beslissingen per dag! Bijna allemaal onbewust. Ik ben echt onder de indruk van dit getal.

Maar dan op gebied van voeding. Hoeveel beslissingen neem jij per dag die met eten of drinken te maken hebben? Wat denk je?

.
.
.
.

Het antwoord is: 221.

Dus 221 keer per dag neem jij een besluit over eten en drinken. Het overgrote deel van deze beslissingen zijn onbewust, maar 0,26% is bewust. Niet eens één procent.

Ik kan niet heel goed rekenen maar volgens mij betekend dit dat we gemiddeld maar ongeveer 2 beslissingen per dag WEL bewust nemen.

Vind je dit herkenbaar? Of grote onzin? Ik heb het uiteraard niet zelf verzonnen (dat zou wat zijn). Het komt uit wetenschappelijk onderzoek. Ik heb geen feiten check gedaan.

Toch voelt het alsof ik wél heel bewust keuzes maak op gebied van voeding. Soms ben ik een beetje té veel met eten bezig. Bij het ontbijt denk ik al na over de lunch. Dat heb ik volgens mij een beetje van huis uit mee gekregen. Mijn vader vraagt zich altijd bij het ontbijt al af wat het avondeten gaat worden.

Ik lig zelf wel eens in bed te lezen. Dan weet ik dat er beneden nog een reep chocolade ligt. Het lijkt dan alsof de reep chocola en ik een telepathische verbinding hebben. Terwijl ik mijn boek probeer te lezen komt de reep telkens voorbij zweven in mijn gedachten. ‘Je zou een stuk chocola kunnen halen? … Dat is toch helemaal niet nodig, je hebt geen trek! … Wel lekker hoor die reep! … Als jij hem niet op eet dan eet Rodny hem straks op! … Gun jezelf een lekker stukje! … NIET NODIG! … Morgen ligt die reep er ook nog wel! …. Of niet? Dat weet je niet zeker! …’ Voordat ik het door heb is het een kwartier later. Ik weet totaal niet waar de laatste bladzijdes in het boek over gingen en lag alleen maar aan die reep te denken. Soms sta ik dan geïrriteerd op, loop de trap af, stamp gefrustreerd de kamer door richting de keuken, pak de reep en zeg ‘jij hebt gewonnen!’. In gedachten hoor. Ik praat niet hardop tegen eten. Dat ik het in gedachten doe is al maf genoeg. Manlief kan de situatie dan soms nog verergeren met een opmerking in de trant van ‘Zou je dat nu wel doen?’. Op andere momenten sla ik mijzelf in het gezicht en zeg ‘kappen nou met die reep en lezen kreng!’. Dat laatste is een beetje overdreven maar je snapt wat ik bedoel.

De situatie die ik hierboven beschrijf klinkt als een proces van ‘bewuste keuze maken’ terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is. Ik word totaal overgenomen door mijn emoties. Als ik dit onderzoek moet geloven beslis ik zo’n 200 keer per dag op instinct. We weten allemaal wat dat betekend. Ons instinct wil overleven. Gaat voor korte termijn plezier en genot. Houd niet van ongemak of verandering. Het is een soort Barrie Stevens die blijft herhalen “vooral doorgaan”. Met Brits accent dan.

Tijdens mijn coaching gaan we aan de slag met Barrie Stevens.

Want jij weet echt wel wat gezond eten is.
Jij weet echt wel dat sporten gezond is.
Jij weet echt wel dat je meer tijd voor ontspanning mag maken.
Jij weet echt wel dat je liever voor jezelf mag zijn.

Maar je bent gewoon verslaafd aan Barrie. Die maar blijft herhalen dat het wel goed is en je vooral zo door moet gaan.

Woon jij in Zoetermeer? Dan heb ik in 2018 een super gaaf traject voor je in petto. Het 12 weken Fitplan. In kleine stapjes verander jij je leefstijl. Het tegenovergestelde van zo’n ’10 kilo in 10 weken’ beloften.

Wij gaan toffe dingen doen!

  • Onbeperkt mee doen aan de BOOTCAMP op dinsdagavond 20.00 uur en zondag 10.00 uur
  • Workshop ‘Gezonde Voeding’
  • Workshop ‘Supermarkt Safari’
  • Kookworkshop (inclusief opeten ;-))
  • Online community op Facebook voor al je vragen en motivatie
  • Wekelijkse Maandag Motivatie Live in de Facebookgroep
  • Handboek ‘de Ninja Moeder Leefstijlmethode’ met alle informatie omtrent sport, voeding en leefstijl
  • Persoonlijke begeleiding door jouw personal trainer & gewichtsconsulent
  • Een gezellige groep vrouwen om het mee samen te doen
  • BONUS: Bon voor GRATIS massage aan huis!

Drie maanden lang aan de slag met sport en je voeding. Maar vooral dus ook MINDSET. Veranderen in kleine stapjes. Met aandacht voor alle processen die zich in je hoofd afspelen. Dat maakt dit traject uniek.

Veel vrouwen die nu bij mij trainen zijn ooit begonnen in een fitplan. Dat is wat mij betreft hét bewijs dat je sporten en gezond leven ook echt deel uit kan maken van je leven op lange termijn. Dat het leuk is!

Ik heb ook een VIP optie. Als je eigenlijk personal training aan huis zou willen maar dat wat te duur is. Dan krijg je er 6 coach gesprekken bij én een voedingsadvies op maat.

Oh ja, als je nu slim je verzekeringspakket kiest dan kun je (een gedeelte van) de kosten terug krijgen vanuit je aanvullende verzekering! Check dat even hier.

… en schrijf je hier in voor het Fitplan. (Je mag er ook een weekje over slapen – zie vorige mail – of het onder de boom vragen!) We starten op 15 januari en trappen af met de workshop gezonde voeding.

Ik heb er super veel zin in! Vragen? Bel me gewoon even op 06-48582738.

Write a comment