Review: lekker koken met Marley Spoon

“Marley Spoon? Is het heel gek dat ik daar nog nooit van gehoord heb?” reageerde mijn vriendin toen ik op Facebook een foto van mijn eerste Marley Spoon maaltijd postte. Nee hoor, totaal niet gek! Ik had er zelf ook nog nooit van gehoord.

Bij Marley Spoon kun je terecht voor een box vol zaligheid en gemak. Een handig en fijn food concept voor drukke moeders. Gemak dient de mens. Je kiest online welke recepten jij wilt maken en krijgt de verse ingrediënten gratis thuisbezorgd. Met een korte maar duidelijke instructie kook je gemakkelijk en snel een verse maaltijd.

IMG_4193

Mijn collega’s zijn razend enthousiast over deze manier van koken en ik vroeg mij al langere tijd af of dit iets is wat ook bij mijn gezin past. Ik vond het dan ook leuk dat ik voor mijn blog twee maaltijden mocht testen.

De twee vegetarische gerechten werden op het afgesproken tijdstip in een prachtige doos thuis afgeleverd. In twee losse zakken waren de ingrediënten per maaltijd verpakt. Ik heb de zakken
-na een grondige inspectie- in z’n geheel in de koelkast gezet.

De producten waren vers en met veel zorg ingepakt. Alle producten van Marley Spoon zijn eerlijk en duurzaam. Het zag er allemaal erg aanlokkelijk uit. Het enige wat ik nu nog moest doen was de maaltijd daadwerkelijk in elkaar draaien 😉

Mijn grootste zorg waren de kinderen. Gaan ze deze vegetarische maaltijden wel lekker vinden?Mijn zorg was terecht. Toen mijn kleuter een kijkje kwam nemen in de keuken zei hij: “Wat jij nu maakt, ga ik écht niet eten!” Zo gezegd zo gedaan. Een half uur later zat ik aan een overheerlijke koolsalade met een gevulde aardappel en de kinderen aten een broodje kaas.

IMG_4205IMG_4215

Ook de tweede maaltijd viel bij de kinderen niet in de smaak. Manlief was ook geen fan. Maar ik vond het heerlijk. Het was een ovenschotel van aubergine in tomatensaus, gnoggi met basilicum en een frisse rucola salade.

FullSizeRender

FullSizeRender (1)

Voordelen van Marley Spoon:

  • Je kiest zelf jouw gerechten.
  • Je hoeft geen abonnement af te sluiten.
  • Gerechten gaan al vanaf 5,80 euro per portie.
  • De spullen worden gratis thuisbezorgd.
  • De producten zijn vers en duurzaam.
  • De gerechten zijn makkelijk te bereiden.
  • Je doet inspiratie op voor lekkere nieuwe recepten.

Nadelen van Marley Spoon:

  • Mijn kinderen waren niet zo enthousiast over de gerechten.
  • Je zit vast een gerecht waar je op de geplande dag misschien geen zin in hebt.
  • Het is allemaal erg ‘op maat’ onverwachts bezoek kan niet mee eten 😉

Als jij ook een Marley Spoon box wilt uitproberen, heb ik een leuke kortingsactie voor je.  Bestel tot eind mei een maaltijd je krijg € 20,- korting met de code NINJAMARLEY.  Eet smakenlijk!

Write a comment