Ninja Moeders aan het woord! Kelly Donders: live your dreams

In de rubriek, Ninja Moeders aan het woord, interview ik inspirerende vrouwen. Moeders die (thuis) werken combineren met het runnen van een gezin. Ze volgen hun eigen dromen en doelen en laten zich niet snel uit het veld slaan. Stoere ninja moeders!

Kelly Donders is 24 jaar en woont met haar grote liefde Yannick en haar dochter Lana (van bijna 1 jaar) in Brabant. Ze is sportief, dol op lekker (maar ook gezond) eten en houd van gezelligheid. Die gezelligheid zie je ook terug op haar blog Kellycaresse.nl waar ze dagelijks schrijft. Kelly is een echte perfectionist, die eigenschap heeft haar veel goeds gebracht maar kan tegelijkertijd ook een valkuil zijn. Rust nemen is een dingetje. Vandaar ook dat Yoga op haar actielijstje staat. Naast al haar werkzaamheden voor haar succesvolle lifestyle blog is ze ook nog social media verslaafd. Hoe haar blog zo succesvol is geworden, hoe ze denkt over privacy en bloggen én hoe ze haar werk combineert met het moederschap, lees je in dit interview!

Hoe is je blog/bedrijf ontstaan?

Het begon als een hobby; ik zocht een plekje om mijn creativiteit kwijt te kunnen, mijn ervaringen en verhalen te delen over de leuke dingen die ik mee maak maar ook over mode, mijn liefde voor shoppen en gezond leven en sporten. Zo begon ik kellycaresse.nl en tot de dag van vandaag geniet ik er nog steeds zo van.

Hoe is je blog zo succesvol geworden?

Dat vind ik een goede vraag! Ik had niet durven dromen dat het ‘blogje’ waar ik 1,5 jaar geleden mee begon zou uitgroeien tot iets waar ik mijn brood mee verdien. Ik denk dat de belangrijkste factor is dat ik mezelf ben, men een kijkje geef in mijn leven en de dingen deel die ik leuk vind. Ik blijf dicht bij mijzelf.

Bloggen en privacy, hoe ga je daar mee om?

Dit is een belangrijk thema voor mij waar ik regelmatig op terugkoppel. In het begin had ik nog niet zo veel bezoekers per dag en maakte het niet zoveel uit dat bezoekers dingen over mij konden opzoeken. Inmiddels heeft mijn blog meer dan 2.000 personen per dag (33.000 personen per maand) die meekijken en dan is het belangrijk om de privacy te bewaken. Zo deel ik mijn adres, de achternaam van mijn verloofde en kindje niet. Mijn dochter zet ik niet herkenbaar op internet, ik deel bepaalde gegevens bewust niet en ik blijf steeds per situatie bijsturen wat voor ons voelt als voldoende privacy.

Je hebt recent besloten full-time te gaan bloggen. Was dat een lastig besluit?

Ja, vooral omdat ik al 7 jaar een hele leuke baan had in de horeca met fijne collega’s. Maar ik merkte dat ik verder wilde met mijn leven en me 100% op mijn bedrijf wilde gaan focussen. Op mijn werk dacht ik aan bloggen en thuis merkte ik dat de zin in werken steeds minder werd. Toen het zo goed ging met mijn blog dat dit mijn hoofdinkomen kon worden heb ik met mijn toekomstige man besloten om mij fulltime op mijn blog te gaan richten.

Welke tip zou jij meegeven aan andere bloggers die succesvol willen worden?

Blijf jezelf, volg je gevoel en je passie en loop niet met de grote massa mee. Heb vooral heel veel plezier in wat je doet want als je dit hebt dan straal je dit uit naar je bezoekers. Dat zorgt voor een feel good gevoel op je blog.

Wat voor soort moeder ben je? Waar sta je voor?

Ik ben een moderne moeder die wel consequent is. Wel blijf ik mijn keuzes steeds afstemmen op de situatie waarin we zitten en trek ik een rechte lijn met Yannick. Dit lukt natuurlijk niet altijd maar dit is wel onze hoofdlijn. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen het gevoel krijgen dat ze altijd bij me terecht kunnen en dat ik hun keuzes altijd zal respecteren. Ik vind het daarom belangrijk om veel tijd met mijn kind (en later hopelijk kinderen) door te brengen en te investeren in tijd om ze vertrouwen te geven dat ik er voor ze ben.

Wat vind je moeilijk aan opvoeden?

De kwetsbaarheid die het ouderschap geeft, de angst dat er wat met je kindje gebeurt, de angst om het ‘verkeerd’ te doen en de gedachten die daarbij horen. Niet is zo onvoorspelbaar als moeder/vader zijn en het enige dat je kan doen is accepteren dat je er geen controle over hebt.

Hoe combineer jij je eigen bedrijf met het moederschap?

Ik blijf zoeken naar die balans omdat Lana steeds ouder wordt. In het begin sliep ze veel en kon ik veel werken tijdens haar slaapjes maar inmiddels is ze veel wakker. Nu kan ik in de ochtend wat uurtjes werken als ze slaapt en in de avond weer als Yannick thuis komt. Ik zit eraan te denken om Lana een middagje per week naar een gastouder te brengen om productiever te kunnen werken.

Doe jij aan sport en op welke manier probeer jij gezond te leven?

Ja, ik ben een echte sportaholic. Het liefst sport ik 3-4x per week en doe ik aan groepslessen in de sportschool. Ik ben dol op Xco, bodypump, bodybalance en spinning en sinds kort heb ik hier ook Sh’bam aan toegevoegd. Ik wissel per week af aan welke workouts ik toe kom. Verder kook ik graag gezond en probeer ik iedere dag voldoende groente en fruit te nemen.

Welke doelen en dromen heb je nog in je leven?

Ik heb weinig doelen of dromen, als ik op dit pad mag blijven dan prijs ik mezelf heel gelukkig. Het lijkt ons geweldig om ons gezin uit te kunnen breiden en te genieten van onze kinderen.

Wat is jouw levensmotto?

Live your dreams. Leef je dromen en geniet. Niet wachten op morgen met het verwezenlijken van je dromen want je leeft maar een keer dus zorg ervoor dat je geniet.

Write a comment