Leuke dingen stress

Ik ben tot een belangrijk inzicht gekomen.

Je kunt ook stress krijgen van leuke dingen.  

Leuke dingen stress.

Er bestaat zelf een Alleen-Maar-Leuke-Dingen-Burnout.

Ik kreeg dit inzicht toen ik keek naar de online video show van Zarayda Groenhart, The Why Girl. In deze aflevering gaat ze in gesprek met internetondernemer Xaviera Ringeling die op een dag de bewuste burnout had. Ze vond alles wat ze deed super leuk. Ze deed haar werk met veel plezier. Dat het 80 uur per week was, dat was toch niet zo’n probleem? Toch wel. Haar lichaam trok het niet meer. Ze had een leuke-dingen-burnout. 

Ik doe ook héél veel leuke dingen. Dingen waar ik energie van krijg. Ik heb zoveel plannen en ambities voor Ninja Moeder. Maar ik heb te weinig tijd. De 24 uur in één dag zijn niet genoeg om alles te doen wat ik moet én wil doen. Dat is een probleem. Want daardoor krijg ik stress. Ik heb het gevoel alsof ik de bus mis.

Stress dus omdat ik al die leuke dingen wil doen maar geen tijd heb.

Dat is soms frustrerend. Ik riep dan altijd “maak je geen zorgen ik heb geen stress hoor want het zijn leuke dingen die ik wil doen” maar nu realiseer ik mij dat het geen biet uitmaakt of iets leuk is of niet. Stress is stress. Net zo schadelijk voor je lichaam.

leuke dingen stress

Ik ben bij mijzelf na gegaan waarom ik nog geen leuke-dingen-burnout heb gekregen.

Dagelijkse ontspanning
Ik probeer elke dag te mediteren. Meestal doe ik het voor het slapen gaan. Dat is eigenlijk niet zo’n goed moment omdat ik de meditatie dan vaak gebruik als natuurlijk slaapmiddel 😉 Toch is dagelijkse ontspanning zo enorm belangrijk.

Sporten
Tijdens het sporten kan ik ook mooi stress afvoeren. Het is echt een moment waarin ik helemaal in het ‘nu’ ben en mij concentreer op mijn eigen lichaam. Als ik aan het hardlopen ben dan voel ik mij vrij. Na het sporten heb ik altijd weer nieuwe energie.

Positieve mindset
Ik kan schakelen en relativeren. Als ik tijd heb om aan mijn Mama Kickstart Programma te werken dan geniet ik daarvan. Komen er andere dingen tussen (kind wordt wakker of was moet opgehangen worden) dan laat ik mij daar niet door pakken. Ik accepteer de situatie en laat het los.

Maar toch is het goed stil te staan bij het feit dat ik een risico loop. Het risico mijzelf voorbij te lopen in al mijn enthousiasme. Maar momenteel heb ik gelukkig meer energiegevers dan energievreters in mijn leven. Toch zal ik alert zijn op de signalen die mijn lichaam en geest mij geven.

Heb jij last van leuke dingen stress? Ik ben benieuwd!

Write a comment