Hoe gaat het eigenlijk met mij?

Volgende week bestaat mijn blog ‘Ninja Moeder’ 4 jaar! Wat is de tijd snel voorbij gegaan en wat is er veel gebeurd de afgelopen jaren. Toen ik begon met mijn blog deelde ik veel persoonlijke verhalen over het moederschap en gezond leven. Ik lees deze blogs nog regelmatig met veel plezier terug. Het is als een soort dagboek voor mij geweest.

De naam Ninja Moeder

Veel mensen denken dat ik mijn bedrijfsnaam ‘Ninja Moeder’ pas heb bedacht toen ik begon met trainingen geven. Dat is niet zo. Toen ik begon met mijn blog waren mijn kinderen fan van Ninja-go. Ze speelde heel vaak Ninja-tje en ik mocht altijd mee doen als ‘de ninja moeder’. Vandaar dus de naam Ninja Moeder voor mijn blog. Toen ik naar de Kamer van Koophandel ging en een bedrijfsnaam moest kiezen had ik daar eigenlijk nog niet goed over nagedacht en besloot gewoon Ninja Moeder aan te houden. Pas later bleek dat ik mijzelf ook daadwerkelijk getransformeerd had tot een échte Ninja Moeder 😉

Persoonlijke blogs

Ik ben altijd een open boek geweest op mijn blog en deelde veel over mijn persoonlijke leven, mijn doelen, mijn kinderen en andere hersenspinsels. In de loop van de tijd is mijn blog steeds ‘zakelijker’ geworden. Mijn eigen verhalen gingen wat meer naar de achtergrond. Dat vind ik eigenlijk heel jammer! Ik had altijd super veel plezier in bloggen. De teksten rollen altijd uit mijn vingers en ik vind het leuk om te delen. Schrijven is naast sporten mijn grootste hobby. Dus ik bedacht mij ineens dat ik daar gewoon weer mee door wil gaan! Delen wat er speelt. Delen hoe ik zelf fit blijf. Delen van mijn ervaringen zijn met gezond leven. Delen wat er in mij omgaat.

Dus hoe gaat het eigenlijk met mij?

Goed! Het gaat goed met mij. Ik ben heel blij met waar ik op dit moment sta in mijn leven. Je kent mij, ik zou het ook zeggen als het niet zo is. Ik werk met veel plezier aan mijn bedrijf. Soms wat te veel, maar daar ‘werk’ ik aan. Ik geniet van de tijd die ik met mijn kinderen doorbreng. Ze worden groot mijn mannen. Toen ze nog kleiner waren deelde ik veel verhalen waarin mijn zonen de hoofdrol speelden. Dat zal ik nu minder doen. Ik wil hun privacy respecteren en ze hebben al genoeg te verduren met zo’n prettig gestoorde Ninja Moeder die in een opvallende auto heel Zoetermeer en omstreken door rijdt. Het is ook bijna een jaar geleden dat ik mijn baan opzei en helemaal zelfstandig ging. Daar zal ik binnenkort ook wat over schrijven.

Mijn eigen sportroutine

Momenteel ben ik ook helemaal tevreden met mijn sportroutine. Ik ga 3 of 4 keer per week naar de Crossfit (verslaving!) en daarnaast probeer ik nog één keer per week hard te lopen. Veel mensen denken dat je als personal trainer zelf ook heel actief bent. Dat is niet altijd het geval. Ik doe wat oefeningen voor maar verder sta ik toch ook wel veel stil tijdens de trainingen. Ik ben natuurlijk wel lekker in beweging en veel in de buitenlucht waar ik enorm van geniet. Ja, ook als het straks weer herfst wordt. Lekker uitwaaien en om daarna tevreden in je warme huis onder de douche te gaan staan. Daar geniet ik van. Voor wat betreft sporten heb ik wel een aantal doelen. Mijn eerste doel is dat ik wil kunnen optrekken zonder elastiek. Ik vind het mega frustrerend dat mij dat niet lukt. Voor het eind van het jaar wil ik dat graag onder de knie hebben. Dus daar train ik voor.

Mijn lijf en eetpatroon

Voor wat betreft mijn lijf en mijn eetpatroon ben ik tevreden. Natuurlijk kan het altijd wat dunner rondom de bibs en buik en mag het gespierder maar ik focus mij meer op wat ik allemaal met mijn lijf kan. Ik voel mij sterk en fit en daar ben ik blij mee. Als ik wil afvallen dan moet ik daar iets voor doen. Zonder actie geen resultaat. Méér sporten zit er niet in dus dat betekend dat ik dan minder/anders moet eten. Dat wil ik helemaal niet. Want ik ben echt heel tevreden met mijn eetpatroon. De 80-20 regel gaat prima en ik geniet van mijn maaltijden. Soms is het wat te veel en zelfs van gezonde dingen kun je aankomen. Maar over het algemeen ben ik gewoon goed bezig. Dat mag ik ook wel tegen mijzelf zeggen. In het kader van ‘geef jezelf wat vaker een compliment’ 😉 Dus voor wat betreft mijn voeding en mijn lijf heb ik op dit moment geen doelen. Gewoon lekker zo doorgaan. Waarderen wat er is. Tevreden zijn met mijn lijf.

En verder?

In september start ik weer met het Project Gezondheid en Bewegen. Tijdens dit drie maanden durende traject begeleid ik vrouwen (en mannen) op het gebied van gezonde voeding. Dus ik geef een workshop gezonde voeding, we gaan op supermarkt safari, ik geef een kookworkshop én doe ook één-op-één begeleiding. Heel intensief maar wel heel waardevol.

Verder begin ik in oktober aan de internationaal Erkende NASM Personal Training Opleiding. Want Ninja Moeder goes international. Nee hoor, gekheid. Ik vind het gewoon leuk om te blijven leren. Dit is één van de beste opleidingen in Nederland en ik het lijkt mij tof en nuttig om deze kennis ook te hebben. In de opleiding leer je werken via een geïntegreerd trainingsconcept (OPT-model). Dit systeem is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen. Ik ben benieuwd!

Mijn online programma loopt op dit moment dus daar ben ik ook druk mee. Het is een hele gezellige groep vrouwen en ze zijn allemaal goed van start gegaan. Mooi om te zien en te beleven.

Ook ga ik eind oktober op sport retraite naar Spanje. Jihaaaaa, daar kijk ik ook  naar uit! Drie dagen yoga, bootcamp, fietsen en wandelen onder de Spaanse zon, samen met mijn twee sportmaatjes. Hoe tof is dat?

Tot slot

Dit weekend ben ik in Marokko. Ik schreef al eerder blogs over de bezoeken aan mijn familie. Helaas is mijn oma vrij plotseling overleden. Dat doet mij veel meer dan ik van te voren hadden kunnen vermoeden. Voor mij ís mijn oma ‘Marokko’. De reden dat we altijd gingen. Bij oma op bezoek. En nu is oma er ineens niet meer. Wel goed om er kunnen zijn voor de familie maar ook voor onszelf zodat we dit op een goede manier kunnen afsluiten. Al moet ik zeggen dat ik er ook wel een beetje tegen op zie. Angstig voor alle emoties die los zullen komen.

Ik vind dit fijn. Lekker even van mij afschrijven. Ik zeg altijd tegen mijn klanten dat ze meer moeten doen waar ze blij van worden. Ik word hier blij van 🙂 Vind je het leuk om mijn persoonlijke updates te lezen? Blijf mijn blog dan volgen. Vind je het totaal niet boeiend scroll dan lekker verder. Dat is ook helemaal oké natuurlijk. Tot binnenkort!

Oh ja, winactie!

Bijna vergeten. Ja zie je, als ik begin met kletsen dan blijf ik gaan. Houd mijn website en facebook volgende week in de gaten. Want ik ga een leuke winactie opstarten om te vieren dat mijn blog 4 jaar bestaat!

Write a comment