Géén zin om te sporten? Denk aan de kattenbak.

Heb jij ook wel eens geen zin om te sporten? Denk dan aan de kattenbak. Of als je geen kat hebt denk dan aan de vaatwasser. Of de was. Of de vuilnis buiten zetten. Allemaal dingen waar je eigenlijk geen zin in hebt maar die je toch doet. Omdat ze nu eenmaal moeten gebeuren.

Dat is ook zo met sporten. Het moet nu eenmaal gebeuren. Tenminste als jij een gezond lijf wil en je fit wil voelen. Of misschien wat meer wil bewegen omdat je wat kilo’s te veel hebt. Of misschien wil je wel spieren kweken. Wat de reden voor jou ook is om te sporten het moet gewoon gebeuren.

Als je de kattenbak niet verschoont heb je binnen de kortste keren je huis vol met kattenstront. Daar wordt je niet blij van.
Als je niet sport ben je straks buiten adem als je 10 meter achter je peuter aan moet rennen. Daar wordt je ook niet blij van.

Je kan je man wel vragen of hij de vuilnis buiten zet, maar je kan hem moeilijk vragen of hij voor jou wil gaan sporten. Het is dus iets wat jij zelf moet doen én het goede nieuws is:

ZIN IS NIET NODIG!

Zin hebben om te gaan is niet nodig. Want zeg nu zelf, als je gaat wachten tot je eindelijk zin hebt dan zit je over 10 jaar nog op de bank. Ik heb ook niet altijd zin om te sporten. Maar het staat gewoon in mijn agenda (ik ga op vaste tijden) en ik GA. Als je dan eenmaal bezig bent dan weet je weer waarom je het doet. De meeste mensen hebben dat gevoel pas nádat de training klaar is maar ik geniet ook van het trainen zelf.

Heb ik altijd zin om boterhammen te smeren voor mijn kinderen? Echt niet. Maar als ik het niet doe dan verhongeren ze.

[Terwijl ik dit schrijf betwijfel ik dit trouwens. Ik denk dat ze het ook prima zelf kunnen. Of wel iets anders vinden om te eten. Geen goed voorbeeld. Laat hem toch lekker staan.]

Waarschijnlijk snap je het punt al…

Het punt is:
Sporten plan je in en je GAAT. Of je nu zin hebt of niet. Je GAAT. Tenzij je met koorts in bed ligt of een andere goede reden hebt. Anders ga je gewoon.

Je zal jezelf dankbaar zijn!

Ben jij nu iemand die wel veel discipline heeft en afspraken met zichzelf na komt? Je kan de Ninja Moeder Leefstijlmethode ook thuis volgen. Het is hét stappenplan wat ik doorloop met mijn klanten. De sleutel tot succes voor een gezond en fit leven (klinkt een beetje tellsell-achtig maar is wel ECHT zo).

Er zijn drie opties:
1) Je download het handboek op de site en gaat zelf aan de slag
2) Je download het handboek op de site en krijgt elke week een mail met opdrachten (3 maanden)
3) Je download het handboek op de site, krijgt elke week een mail met opdrachten EN 2 Skype coachingssessies met mij.

Bekijk het hier en als het wat voor je is: downloaden maar die handel.

Write a comment