Je bent geweldig! En dat vind jij zelf ook ;-)

Jij bent geweldig!

… en nu zeg jij: “Dankjewel Yousra, dat vind ik zelf ook!”

Niet nadenken. Gewoon doen! Hoe voelt dat?

Gek hé? Om een compliment zo in ontvangst te nemen én te bevestigen.

Een paar weken terug was ik bij een succescollege. Daar leerden wij complimenten in ontvangst nemen. Want wat is er nu leuker dan een compliment geven? Een compliment ontvangen. Maar hoe herkenbaar is dit?

“Wat heb je een leuke jurk aan!”
“Oh ja, die hing bij de aanbiedingen van de H&M…”

“Wat zie je er goed uit vandaag!”
“Oh nou, dat valt wel mee hoor, heb je mijn wallen gezien?”

Zo niet leuk! Altijd maar zo bescheiden zijn en de complimenten neutraliseren.

Dat is dus niet oké! Je mag complimenten gewoon in ontvangst nemen EN zelfs nog bevestigen dat je het er dubbel en dwars mee eens bent.

Tijdens het college zei mijn buurvrouw dat ik mooie krullen heb. Ik antwoordde: “Dankjewel, dat vind ik zelf eigenlijk ook!” Voelde een beetje akward. Máár ik besloot op dat moment om hier eens mee te gaan experimenteren.

Een paar dagen later bij de Crossfit zei een mede sporter “Zo Yousra, wat kan jij goed hardlopen” en ik antwoordde “Dankjewel Marieke, dat vind ik zelf ook!” Dat voelde goed! Hoe gek het ook klinkt. Want je wil natuurlijk niet arrogant overkomen. En als ik eerlijk ben, vind ik helemaal niet dat ik heel goed kan rennen, maar ik dacht fuck it. Ik neem dit compliment gewoon lekker in ontvangst! Ze keek ook helemaal niet vreemd op of zo…

Dus “JIJ BENT GEWELDIG!” Dat meen ik. Je bent een baas als je mij nu terug mailt “Dat vind ik zelf ook Yousra!”….

Ps. Woon jij in de omgeving van Zoetermeer en wil je nu écht eens leren hardlopen? Dat kan! Op zondag 10 december start de hardloopcursus waarbij we onszelf klaar stomen om mee te doen aan de 5 KM CPC loop in Den Haag op 11 maart 2018. Je kan nog mee doen. Dan leer je net zo goed hardlopen als ik 😉 haha. Check hier even voor meer details. 

Write a comment