5 redenen (gedachten) waarom je niet kan sporten mét de oplossing

Herken jij dit? Je wil wel sporten maar er vliegt een shit load aan gedachten door je hoofd met allemaal redenen waarom het niet kan. Sommige van deze gedachten lijken nog legitiem ook. Ze zijn misschien zelfs wel waar? Of niet…

Nope. Ze zijn niet waar!

Als personal trainer hoor ik vaak redenen waarom mensen niet kunnen sporten. De volgende 5 komen het meest voorbij. Herken jij deze gedachten? Schrijf dan gelijk even op waarom deze gedachten onzin is. Dat kun je dat aan jezelf voorlezen als hij voorbij vliegt in je hoofd…

1) Ik heb geen zin om te bewegen

Het maakt niet uit of ik er zin in heb of niet. Lichaamsbeweging is noodzakelijk. Ik hoef geen zin te hebben. Ik heb ook geen zin om de vaatwasser uit te ruimen en dat doe ik ook gewoon elke dag. Ik moet gaan met die banaan. Daarna ben ik mijzelf dankbaar.

2) Ik heb het te druk om te sporten

Ik moet van sporten een prioriteit maken. Sporten krijgt voorrang op Facebook, TV kijken en kantklossen. Als ik iedere dag moest sporten om in leven te blijven zou ik de tijd echt wel vinden. Wanneer kan ik vandaag 5 minuten vrij maken om te bewegen?

3) 5 minuten? Wat heeft het voor nut om zo kort te trainen?

Vijf minuten is beter dan nul minuten. Alle beetjes helpen. Ik moet ergens beginnen. Ik begin gewoon met vijf minuten en na verloop van tijd kan ik langer trainen. Dat hoeft nu nog niet.

4) Ik zit met de kinderen dus kan écht niet sporten

Ik kan gewoon thuis trainen samen met mijn kinderen. Mijn kinderen vinden dat nog leuk ook. Ze zijn mijn persoonlijke motivators. Ik gebruik mijn kinderen niet meer als excuus. Ik denk in oplossingen in plaats van onmogelijkheden.

5) Ik hou het toch niet vol

Ik leg de lat niet te hoog. Ik gun mijzelf de tijd om een nieuwe gewoonten aan te leren en loop niet te hard van stapel. Het hoeft niet perfect. Ik mag op elke moment van elke dag weer opnieuw beginnen. Ik ga nu maar gewoon starten.

Wil jij ook gewoon starten? 

Thuis trainen
Gemotiveerd worden door andere moeders met dezelfde doelen
Aan de slag gaan met je voeding, mindset en leefstijl
Onder begeleiding van mij?

Zodat je je sterker, fitter, zelfverzekerder en gelukkiger voelt?

Doe dan mee aan het Online Programma van Ninja Moeder. We starten op 1 september. Ik leer je alles over de Ninja Moeder Leefstijlmethode. Een concreet stappenplan voor een gezond en fit leven. Speciaal voor drukke moeders. Omdat jij jezelf op de eerst plek mag zetten.

Check hier voor meer informatie. Ik zou het TOF vinden als jij mee doet.

Write a comment